Παράταση λόγω καραντίνας. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!

Παράταση λόγω καραντίνας. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε!

 Από την πρώτη φορά που επιβλήθηκαν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού covid 19 και η χώρα μπήκε σε lockdown, το Υπουργείο Μεταφορών δίνει παρατάσεις σε όλα τα οχήματα όσον αφορά την λήξη του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ, εφόσον αρθούν τα μέτρα να περάσουν κανονικά από τεχνικό έλεγχο.

Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να προσέξετε….

Το Υπουργείο συνήθως, δίνει αρκετά μεγάλο αριθμό ημερών (70 ή και περισσότερες) έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει συμφόρηση και όλοι θα εξυπηρετηθούν.

Διευκρινίζεται όμως και πρέπει να προσέχεται το εξής:

Αν το όχημα σας είναι στα πλαίσια των παρατάσεων, ασχέτως τον μεγάλο αριθμό ημερών που σας δίνει το περιθώριο να περάσετε ακόμα και 1 με 2 μήνες μετά, η ημερομηνία που θα αναγραφεί στο Δελτίο που θα παραλάβετε ΔΕΝ θα αναγράφει την ημερομηνία που διεξάγετε ο τεχνικός αλλά την ΑΡΧΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ που έπρεπε να διεξαχθεί.

Πχ.

Σε περίπτωση που το δελτίο σας έληγε 30/12/20 με την προσθήκη των 90 ημερολογιακών ημερών θα έχετε μέχρι 30/03/21. Οποιαδήποτε στιγμή και να περάσετε από τεχνικό έλεγχο (εντός των προβλεπόμενων ημερών) η ημερομηνία που θα γράφει το δελτίο σας θα είναι 30/12/2020.

 

Δείτε εδώ την τελευταία παράταση που δόθηκε.