Σωστός κλιματισμός στο αυτοκίνητο

Σωστός κλιματισμός στο αυτοκίνητο

 Τώρα που η θερμοκρασίες είναι υψηλές και ο κλιματισμός είναι απαραίτητος.

Η Automoto σας προσφέρει συμβουλές.

 

Ρυθμίστε σωστά τους αεραγωγούς

Η σωστή θέση των αεραγωγών μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερο και δροσερότερο αποτέλεσμα. Ρυθμίστε τους λοιπόν να στέλνουν τον αέρα προς την οροφή του αυτοκινήτου, έτσι θα δημιουργηθεί ομοιόμορφη θερμοκρασία σε ολόκληρη την  καμπίνα.
Αποφύγετε να στέφεται τους αεραγωγούς προς το μέρος σας! Όσο και αν ζεσταίνεστε ο κίνδυνος για σοβαρή ''ψύξη'' είναι μεγάλος!   
 

Αποφύγετε τα θολωμένα τζάμια

Τα θολωμένα τζάμια μπορεί να προκύψουν όταν ενεργοποιούμε την ανακύκλωση του αέρα για πολλή ώρα. Για να το αποφύγετε αυτό αφήστε την ανακύκλωση να δουλέψει για 3-5 λεπτά και κατόπιν ρυθμίστε τον κλιματισμό στο Auto.

 

Ρίξτε πιο γρήγορα την θερμοκρασία  χρησιμοποιώντας τα παράθυρα

Κατά τους θερινούς μήνες η θερμοκρασία που μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα σταθμευμένο όχημα στο ήλιο, μπορεί να είναι ακόμα και η διπλάσια από αυτή που επικρατεί στο περιβάλλον. Για να την ρίξουμε πιο γρήγορα  αρκεί να ανοίξουμε για λίγο τα παράθυρα πριν ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό. Ο φρέσκος αέρας θα ανανεώσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Έπειτα μπορείτε να τα κλείσετε και να ανάψετε τον κλιματισμό. Σε λιγότερο από 30 λεπτά η θερμοκρασία θα έχει πέσει στα επιθυμητά επίπεδα.   
 

Μην σας ξεγελάει ένα δροσερό πρωινό

Είτε το πρωινό είναι δροσερό, είτε η περιοχή που βρίσκεστε  έχει χαμηλότερη θερμοκρασία φροντίστε να έχετε ενεργοποιημένο τον κλιματισμό. Με αυτό τον τρόπο όταν η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει εσείς θα έχετε ήδη μία σταθερή, παράλληλα θα αποφύγετε ενδεχόμενη θόλωση των τζαμιών σας. Φροντίστε απλά η θερμοκρασία που θα έχετε μέσα στο αυτοκίνητο σας να μην έχει πολλή διαφορά από την εξωτερική. 
 

Σωστή συντήρηση

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία αξία αν το σύστημα κλιματισμού του οχήματος δεν λειτουργεί σωστά ή δεν έχει συντηρηθεί. Όταν ξεκινούν οι θερμοί μήνες φροντίστε να επισκεφτείτε το συνεργείο σας. Ο μηχανικός σας θα φροντίσει το A/C του αυτοκινήτου σας να είναι έτοιμο για χρήση.